Om Glad av mat

Enkle råvarer og enkle oppskrifter er det Glad av mat jobber med, enten det gjelder kokebøker, kurs eller matopplevelser på Bjelland Gard. Jeg elsker å utforske mulighetene som finnes med enkle råvarer. Jeg leter etter løsninger på måltider som fungerer både til hverdags og fest. Jeg vil at maten både skal smake godt og gjøre godt.

  

Sånn begynte det..

Glad av mat ble til for mange år siden. Jeg var såvidt bikket tretti år, og følte meg sliten. Jeg tenkte at jeg burde være mer opplagt, at livet ikke skulle være sånn. Så møtte jeg en dame som egentlig var homeopat, men som nå nesten helt hadde sluttet å jobbe med det. I steden veiledet hun mennesker til å spise mer naturlig mat. Hun anbefalte å spise mat som holdt blodsukkeret stabilt, og å kutte ut melk og gluten i en periode.

.. og sånn fortsatte det

Jeg tenkte at det var verdt et forsøk og gjorde så godt jeg kunne med å sette meg inn i blodsukkerbalanse og måltidsmuligheter som ikke inneholdt melk eller mel. Etter kort tid kjente jeg meg både sterkere og gladere. Det ble naturlig å fortsette å utforske nye måter å tenke på om mat. Det hele ble enklere da jeg fikk et tips til hvordan jeg skulle tenke i matbutikken.

Enklere i matbutikken

Tipset jeg fikk er å spørre seg selv to spørsmål på runden i matbutikken:

«Kunne jeg ha jaktet på dette?»

«Er dette noe jeg kunne ha sanket i naturen?»

Er svaret ja, så er det fordi matvaren er blitt gjort lite med på veien fra naturen til butikken. Du kan se hva det er. Det er en råvare.

Råvarer og muligheter

Jeg oppdaget en helt ny verden av smaker. Det å få en begrensning åpnet opp for muligheter. Jeg lærte å bruke krydder på nye måter, og å kombinere enkle ingredienser til smakfulle retter.

Mulighetene med råvarer synes å være uendelige. Det er som toner i musikk, man kan kombinere dem på utallige måter og få frem nye smakskombinasjoner som både smaker godt og gjør så utrolig godt. Enkle råvarer er inspirasjonen til å skrive kokebøker og holde matkurs.

”Det er så overraskende at det kan smake så godt med så få og enkle ingredienser”

– Julia, kursdeltager –