Kursdatoer i 2024

Matkurs – Enkel hverdagsmat med naturlige ingredienser

Onsdag 24. april kl 18.00 – 21.00

Pris: kr 890,- per person
Påmelding: VIPPS til 554050
eller send en melding til tlf.: 92 88 23 23
Dette er et kurs for deg som vil ha litt inspirasjon i hverdagsmat. Du trenger ikke å delta i matlagingen, her er det bare å komme og nyte. På dette kurset skal vi lage enkel mat. Du lærer om retter som er raskt ferdige, og om retter som skal passe seg selv i ovnen mens du er på jobb eller gjør andre ting.
Gunhild Lovise brenner for å lage mat av enkle, rene råvarer og samtidig gjøre matlaging så enkel som mulig. Hun har skrevet fem kokebøker som alle har undertittelen Glad av mat, og holder kurs og foredrag om det å lage enkel mat av råvarer.

Dyrkekurs for nybegynnere

   

 Mandag 6. mai kl 17.30 – 21.00

Har du en hageflekk som du har lyst til å dyrke på?
Mandag 6.mai Kl 17.30 – 21.00 blir det kurs med Velaug Trodahl.
Pris kr 1300,- per person. Send en melding til post@bjellandgard for påmelding og betalingsinformasjon, eller kjøp billett ved å trykke på lenken lenger nede.
Det serveres suppe kl 17.30 og selve kurset starter kl 18.00.
På dette kurset får du svar på:
Hvordan komme i gang?
Hvordan vedlikeholde hageflekken gjennom sesongen?
Du lærer hvordan du enkelt kan dyrke dine egne grønnsaker. Enten du har stor eller liten plass, så er prinsippene for dyrking de samme.
Velaug Trodahl har flere års erfaring med prøving og feiling. Hun deler enkle prinsipper for hvordan lykkes med grønnsaksdyrking gjennom hele sesongen. Du får grunnleggende kunnskap om å gjøre hageflekken klar for såing, kjøp og oppbevaring av frø og ulike måter å så frøene på. Velaug deler konkrete metoder for å utnytte plassen du har best mulig.
Velaug går gjennom et utvalg grønnsaker som er enkle å få til. Deltagerne får med hjem et utvalg av disse sortene. Du får med deg en steg-for-steg-guide hjem, slik at du enkelt kan finne tilbake til det som ble gjennomgått på kurset.
Det blir to pauser med kaffe, te, snacks og mer suppe for de som ønsker det. Maten som serveres er laget av grønnsaker fra Velaugs hage.

Parteringskurs med Stian Espedal

 

 Torsdag 3. oktober kl 18 – 21 

For påmelding, send mail til post@bjellandgard.no eller SMS til 92882323.

På dette kurset vil du lære å partere lam eller gris. Kurset holdes av Stian Espedal. Stian har vært slakter i Nortura i over 20 år og er en fantastisk ambassadør for den norske bonden og norsk kjøtt. Han sier at om du skal være en god slakter, er det viktig å være glad i dyr. Stian er opptatt av å bruke hele dyret. I respekt for dyret, skal man bruke alt, er Stians filosofi. Du vil lære om de ulike stykningsdelene og hvordan du kan bruke dem i matlaging.

Dette er 7. året vi har kurs med Stian. Tidligere deltakere har vært ektepar på date, venninner, kompiser, kokker, bønder, mor og sønn og far og datter. Og folk kommer gjerne tilbake på samme kurset for å lære mer.

Kurset holdes på den gamle låven. Du får med deg hjem det du velger å partere på kurset.

PRISER ER VEILEDENDE:

Kurs inkludert halv gris kr 3300,-

Kurs inkludert helt lam kr 3300,-

Kurs inkludert halvt lam kr 2200,-

Kurs inkludert hel gimmer kr 2500,-

Kurs inkludert halv gimmer kr 1900,-

Kun kurs kr 600,-

Kursavgiften inkluderer lapskaus ved ankomst, bålkaffe og te.

Lam veier rundt 20 kg. Gimmer er ung sau, et og et halvt år gammel og veier litt mer, 23 – 26 kg. Kjøttet er like mørt som på lam, og mer smakfullt. Halv gris veier ca. 42 kg.

Ta med noe å frakte kjøttet hjem i, for eksempel en balje på rundt 50 liter.

PÅMELDING

Du kan melde deg på via disse to alternativene: 

SMS: 92 88 23 23
Mail: post@bjellandgard.no

Når du har fått bekreftelse på at er påmeldt, kan du betale her: VIPPS 554050.

Eller få tilsendt faktura. 

Hjertelig velkommen til Bjelland i Gjesdal. Adresse: Gjesdalvegen 724, 4334 Ålgård. Tjue minutter å kjøre fra Sandnes.

KURSHOLDERE

Gunhild Lovise Bjelland

På Bjelland Gard tar hun imot mindre grupper, foreninger og firma. Ta kontakt for tilbud.