Kursdatoer i 2023
Parteringskurs med Stian Espedal
Onsdag 4. oktober kl 18 – 21
PRISER:
Kurs inkludert helt lam kr 3300,-
Kurs inkludert halvt lam kr 2200,-
Kurs inkludert hel gimmer kr 2500,-
Kurs inkludert halv gimmer kr 1900,-
Kun kurs kr 1100,-
Kursavgiften inkluderer lapskaus ved ankomst og dessert til avslutning. Det er bålkaffi og te.
Lam veier rundt 20 kg. Gimmer er ung sau, et og et halvt år gammel og veier litt mer, 23 – 26 kg. Vi anbefaler gimmer, spesielt hvis du vil lage pinnekjøtt og fenalår. Kjøttet er like mørt som på lam, og mer smakfullt.
Du får med deg oppskrifter og Stian lodder ut flotte stykker av lam.
Ønsker du å lage ditt eget pinnekjøtt og fenalår til jul? Denne kvelden vil du få lære om partering og skjære ut stykkene selv med stødig guiding av Stian Espedal. Stian har stålkontroll på faget sitt og er en dyktig historieforteller. Du vil lære mye om ulike deler av dyret og hvordan du kan tilberede lekre retter. Ved å være med på hele prosessen vil du få ny innsikt og respekt for dyret, ja rett og slett en ekstra inspirert matglede. Tenk så gøy å få servere hjemmelaget pinnekjøtt til jul!
Dette er 5. året vi har kurs med Stian. Tidligere deltakere har vært ektepar på date, venninner, kompiser, kokker, bønder, mor og sønn og far og datter. Og folk kommer tilbake på samme kurset, fordi det var slik en flott opplevelse.
Stian Espedal har vært slakter i Nortura i over 20 år og er en fantastisk ambassadør for den norske bonden og norsk kjøtt. Han sier at om du skal være en god slakter, er det viktig å være glad i dyr. Du vil lære hvordan man kan bruke 99,9% av skrotten. I respekt for dyret, skal man bruke alt, er Stians filosofi.
Kurset holdes på den gamle låven. Du får med deg et helt eller halvt lam eller gimmer med hjem.
Ta med noe å frakte kjøttet hjem i, for eksempel en balje på rundt 50 liter.
PÅMELDING
Du kan melde deg på via disse to alternativene:
SMS: 92 88 23 23
Mail: glm@gladavmat.no
Pris per person kr 990,-. Parteringskurs har egne priser, ta kontakt for mer informasjon.
Inkluderer velkomstdrikke, 3-retters smaksprøver, te og kaffe. Du får også med deg en goodiebag med oppskriftsmagasin og overraskelse.
Når du har fått bekreftelse på at er påmeldt, kan du betale her: VIPPS 554050.
Eller få tilsendt faktura.
Hjertelig velkommen til Bjelland i Gjesdal. Adresse: Gjesdalvegen 724, 4334 Ålgård. Tjue minutter å kjøre fra Sandnes.
Sagt av tidligere deltakere:
Dette var knallbra! Veldig kjekt og knallgoe mat.
Jeg ble så inspirert til å komme i gang igjen med å lage mer mat fra bunnen.
For en plass, gal-jilt!!
Åh – dette er det beste jeg har smakt!
KURSHOLDERE
Gunhild Lovise Bjelland
Gunhild Lovise brenner for å lage mat av enkle, rene råvarer og samtidig gjøre matlaging så enkel som mulig. Hun har skrevet fem kokebøker som alle har undertittelen Glad av mat, og holder kurs og foredrag om det å lage enkel mat av råvarer.