Kursdatoer i 2024
Kortreist – Grønnsaker på bål
Lørdag 14. september kl 13.00 – 14.30
Velkommen til et mini-matkurs på Bjelland Gard under Kortreist som arrangeres av Gladmatfestivalen.
Temaet for kurset er “Grønnsaker på bål” og holdes utendørs (med forbehold om dårlig vær, da blir det i det gamle huset).
Vi vil bruke enkle råvarer og vise hvordan du lager smakfulle retter av kjente grønnsaker. Alle rettene kan også lages inne på en vanlig ovn. Du deltar ikke selv i matlagingen, her er det bare å senke skuldrene og nyte smaksprøver på maten som lages. Kaffe og te er inkludert i prisen.
Pris per person kr 450,-. Betaling gjøres ved påmelding, enten på Vippsnummer 554050 eller
Parteringskurs med Stian Espedal
Torsdag 3. oktober kl 18 – 21
For påmelding, send mail til post@bjellandgard.no eller SMS til 92882323.
På dette kurset vil du lære å partere lam eller gris. Kurset holdes av Stian Espedal. Stian har vært slakter i Nortura i over 20 år og er en fantastisk ambassadør for den norske bonden og norsk kjøtt. Han sier at om du skal være en god slakter, er det viktig å være glad i dyr. Stian er opptatt av å bruke hele dyret. I respekt for dyret, skal man bruke alt, er Stians filosofi. Du vil lære om de ulike stykningsdelene og hvordan du kan bruke dem i matlaging.
Dette er 7. året vi har kurs med Stian. Tidligere deltakere har vært ektepar på date, venninner, kompiser, kokker, bønder, mor og sønn og far og datter. Og folk kommer gjerne tilbake på samme kurset for å lære mer.
Kurset holdes på den gamle låven. Du får med deg hjem det du velger å partere på kurset.
PRISER ER VEILEDENDE:
Kurs inkludert halv gris kr 3300,-
Kurs inkludert helt lam kr 3300,-
Kurs inkludert halvt lam kr 2200,-
Kurs inkludert hel gimmer kr 2500,-
Kurs inkludert halv gimmer kr 1900,-
Kun kurs kr 600,-
Kursavgiften inkluderer lapskaus ved ankomst, bålkaffe og te.
Lam veier rundt 20 kg. Gimmer er ung sau, et og et halvt år gammel og veier litt mer, 23 – 26 kg. Kjøttet er like mørt som på lam, og mer smakfullt. Halv gris veier ca. 42 kg.
Ta med noe å frakte kjøttet hjem i, for eksempel en balje på rundt 50 liter.
PÅMELDING
Du kan melde deg på via disse to alternativene:
SMS: 92 88 23 23
Mail: post@bjellandgard.no
Når du har fått bekreftelse på at er påmeldt, kan du betale her: VIPPS 554050.
Eller få tilsendt faktura.
Hjertelig velkommen til Bjelland i Gjesdal. Adresse: Gjesdalvegen 724, 4334 Ålgård. Tjue minutter å kjøre fra Sandnes.