Kamskjell med ovnsbakte epler og sellerirotpuré

Kamskjell smaker nydelig både alene og med enkelt tilbehør. Sellerirotpuré og eple er en kombinasjon som passer spesielt godt til sjømat.

2 ss olivenolje
1 ss smør
4 kamskjellmuskler
salt og pepper

Varm en stekepanne og hell i olivenolje. Tilsett smør 0g la det frese ferdig før du legger i kamskjellmusklene.

Krydre med salt og pepper og stek i maks to minutter på hver side.

Sellerirotpuré og ovnsnbakte epleskiver

1 eple
1 liten sellerirot
2 ss smør
salt og pepper

Del eplet i skiver på tvers og legg skivene ved siden av hverandre i en ildfast form med litt olje. Stek skivene i ovnen på 180 grader i et kvarters tid.

Del sellerirot i biter. Kok under lokk til bitene er akkurat møre nok til å moses med en stavmikser sammen med smør. Smak til med salt og pepper.

Legg kamskjellmusklene på hver sin tallerken, og dander epleskiver med sellerirotpuré ved siden av.

Pynt

vårløk skåret tynt på skrå
gressløk

______________________________________________________________________________________________________________

Seige ruter

Denne oppskriften hadde jeg med meg hjem etter et opphold i Sverige og har hatt stor glede av siden. En superenkel kake som krever minimalt med utstyr. Jeg foretrekker å bruke glutenfritt mel, går fint å lage med hvetemel også, bare husk å bruke ca. en tredjedel mer.

200 g smør
6 dl sukker
4 egg
4 dl jyttemel, eller annet glutenfritt mel
4 dl frosne rips og bringebær

Smelt smør og rør inn sukker. Tilsett egg og jyttemel. Dekk en langpanne med bakepapir, og hell deigen jevnt utover. Dryss på rips og bringebær og stek ved 180 grader i ca. en halvtime.