Parteringskurs med Stian Espedal

 Ta kontakt for pris.

Kursavgiften inkluderer parteringskniv, smaksprøver fra Bjelland Gard på varmrett ved ankomst og dessert til avslutning. Det er bålkaffi og te.

Du får med deg et kursmagasin med oppskrifter og Stian lodder ut flotte stykker av lam.

Ønsker du å lage ditt eget pinnekjøtt og fenalår til jul? Denne kvelden vil du få lære om partering og skjære ut stykkene selv med stødig guiding av Stian Espedal. Stian har stålkontroll på faget sitt og er en dyktig historieforteller. Du vil lære mye om ulike deler av dyret og hvordan du kan tilberede lekre retter. Ved å være med på hele prosessen vil du få ny innsikt og respekt for dyret, ja rett og slett en ekstra inspirert matglede. Tenk så gøy å få servere hjemmelaget pinnekjøtt til jul!

Dette er 4. året vi har dette kurset med Stian. Tidligere deltakere har vært ektepar på date, venninner, kompiser, kokker, bønder, mor og sønn og far og datter. Og folk kommer tilbake på samme kurset, fordi det var slik en flott opplevelse.

Stian Espedal har vært slakter i Nortura i over 20 år og er en fantastisk ambassadør for den norske bonden og norsk kjøtt. Han sier at om du skal være en god slakter, er det viktig å være glad i dyr. Du vil lære hvordan man kan bruke 99,9% av skrotten. I respekt for dyret, skal man bruke alt, er Stians filosofi.

Kurset holdes på den gamle låven. Du får med deg et helt eller halvt lam eller gimmer med hjem. Lam veier rundt 20 kg. Gimmer er ung sau, et og et halvt år gammel og veier litt mer, 23 – 26 kg. Vi anbefaler gimmer, spesielt hvis du vil lage pinnekjøtt og fenalår. Kjøttet er like mørt som på lam, og mer smakfullt.

Ta med noe å frakte kjøttet hjem i, for eksempel en balje på rundt 50 liter.